Proč (začít) cvičit jógu

Možná vás tento článek zastihne ve chvíli, kdy sedíte shrbení u počítače a lamentujete nad bolestmi zad nebo v okamžiku, kdy si říkáte, že už byste SE SEBOU OPRAVDU MĚLI ZAČÍT NĚCO DĚLAT!

Nabízím vám cestu, jak dosáhnout dobrého zdraví, kondice i vyrovnanosti. Ta cesta se jmenuje JÓGA.

7 důvodů, proč by jóga mohla být vhodná právě pro vás:

  • Máte sedavé zaměstnání nebo naopak v práci jste stále na nohou, rozdáváte se ostatním lidem a zapomínáte sami na sebe… Možná už vás bolí záda, nebo třeba zatím ještě ne… nechci strašit, ale to přijde…Stačí kulatá kočka a pozice dítěte a budete se cítit jako znovuzrození! 😊   
  • Nejste zrovna sportovní typ, slovní spojení „sportovní výkon“ nebo „stupeň vítězů“ znáte jen z vyprávění…Toto může být překážkou při atletice, běhu, lyžování, ale nikoliv při cvičení jógy. V józe se nesoutěží, nesoupeří, zde „bojuje“ každý sám za sebe a se sebou.
  • Nebo naopak jste aktivní sportovci, ale díky sportu máte zkrácené svaly nebo oslabené některé svalové skupiny…aj aj aj…protáhneme, posílíme, flexibilitu vylepšíme! Jóga si s tím poradí! 😊
  • Cvičení je vhodné pro kohokoliv, kdo má chuť něco pro sebe udělat. Zvládne jej úplně každý, jen si přizpůsobuje stupeň náročnosti provedení pozice. A každý je vítězem!
  • Cítíte se unavení, bez energie, chuti do života. Pomocí jógy se naučíte relaxovat. Jógou dobijete baterky! 😊
  • Jste ve stresu, nemůžete v noci spát, špatně se vám usíná, budíte se ráno s pocitem ještě větší únavy než večer. Zkuste kouzelnou moc dechových technik a relaxace!
  • Máte pocit, že vám vše přerůstá přes hlavu, točíte se v začarovaném kruhu hádek, sporů a jejich „řešení“. Jóga vám může ukázat cestu, jak z toho ven díky jedinečným dechovým technikám, díky umění koncentrace a zaměření pozornosti sami na sebe.

Cvičit můžete buď sami doma, můžete si domluvit individuální kurz nebo se připojit ke skupinovému cvičení v Rosicích či na Zastávce.

Bližší informace o lekcích naleznete na těchto stránkách, rozvrh v systému Reservio.
 

Mark Twain řekl: „Tajemství postupu spočívá v odhodlání začít.“

A Jan Neruda pěkně navázal: „Člověku neschází síla, ale vůle.“

Těším se na všechny odhodlané cvičence! 😊

Komentáře jsou vypnuty.