Cyklovýlet kolem Neziderského jezera, 2. 6. 2024

Neděle 2. 6. 2024

Jednodenní putování pro celou rodinu, nakládka kol v ROSICÍCH
cena: 950,- Kč

Neziderské jezero (Neusiedlersee) se nachází na hranicích mezi Rakouskem a Maďarskem, jižně od Vídně. Je téměř celé obklopeno rákosovým pásem, který vytváří jedinečný region pro místní faunu. Hnízdí zde řada druhů vodního ptactva, přičemž pozorování ptactva je v této oblasti velmi populární. Oblast je díky své výjimečnosti zapsaná na seznamu UNESCO.

Neziderské jezero - maják
Neziderské jezero – maják

Díky husté síti cyklotras se jezero stalo doslova cyklistickým rájem. Náš výlet začneme ve městě Neusiedl am See. Odtud budeme pokračovat na jih přes přírodní park Neusidlersee – Seewinkel až téměř k jižnímu cípu jezera. Zde se svezeme přívozem na západní břeh do obce Mörbisch am See. Odtud se již stočíme na sever do vinařské obce Rust, kde na nás bude čekat autobus.

Popsaná základní trasa měří 40 km a je s minimálním s převýšením . Trasu je možné si zkrátit přívozem nebo naopak prodloužit a zařadit kopečky, při jejichž výšlapu se pěkně zapotíte (např. zvlněná krajina při zajíždění do maďarské perly, města Sopron). Dále můžete na rakouské východní straně zajet do rezervace u města Apetion, jde jsou další menší jezera a rozhledny pro pozorování ptactva.

Trajekt: Illmitz – Mörbisch am See jezdí každou půlhodinu. Cena: dospělí 10 Eur, děti 6 – 14 let 5 Eur.

Mapu trasy včetně převýšení naleznete zde: https://mapy.cz/s/narakeralu

Neziderské jezero - pláž u Podersdorfu
Neziderské jezero – pláž u Podersdorfu

Komentáře jsou vypnuty.